Hoe Decoreer je met Kunstplanten?

In vele huishoudens zijn ze tegenwoordig te vinden: kunstplanten. Doordat de technologie de afgelopen jaren flink wat stappen heeft gemaakt worden kunstplanten steeds realistischer. Veel kunstplanten zul je met het blote oog niet eens van echt onderscheiden. Door het toevoegen van kunstplanten zal jouw interieur er natuurlijker uitzien. Ja je leest het goed: natuurlijker door het toevoegen van kunstplanten. Kunstplanten kan je overal plaatsen zonder rekening te houden met water, licht of toch, zo kan je dus ontzettend creatief aan de gang met kunstplanten. Wil je een tropische bananenplant in je donkere woonkamer? Geen probleem. In dit artikel vind je tips over hoe jij jouw ruimte het beste opfleurt met kunstplanten.

Waar zet ik mijn kunstplant neer?

Voordat je gaat shoppen is het handig om over de ruimte van je nieuwe groene vriend(en) na te denken. Als je deze in gedachte hebt, beeld je je beter in hoe de ruimte eruit komt te zien wanneer je kunstplant eenmaal in huis is. Zo heb jij misschien een grote kamerplant nodig of juist meerdere kleine kunstplantjes. Het voordeel van kunstplanten is dat ze niet groter groeien dus altijd optimaal geschikt blijven voor de plek die jij in gedachten hebt. Kortom, je kan kunstplanten letterlijk gebruiken in elke setting, maar wanneer je van tevoren de setting bepaalt, kom je uiteindelijk tot de beste keuze.

Kleine kunstplanten

Kleine kunstplanten kunnen altijd. In grote ruimtes zullen kleine kunstplanten zorgen voor de allesbepalende kleine details en in klein ruimtes zullen ze uiteraard een iets prominentere plek innemen. Prominent mogen ze wat ons betreft ook wel zijn, want de schoonheid spat er vanaf 😉. Met kleine kunstplanten breng je ook meer rust in jouw ruimte, denk aan je lege (bijzet)tafel of vensterbank. Door deze te “vergroenen” creëer je én meer kleur in huis én het is ook nog eens rustgevend. Je zult er van versteld staan als je eenmaal ziet wat voor impact kleine kunstplantjes hebben voor jouw ruimte.

Waarom dan kunstplantjes en geen gewone? Ten eerste zijn er veel meer mogelijkheden met kunstplantjes, zij ‘leven’ namelijk in ieder klimaat en daarop inhakend hoef je kunstplanten nooit te voorzien van water of andere verzorging. Ben je echt slecht in planten verzorgen? Dan bespaar je jezelf met de aankoop van een kunstplant ook wat ritjes naar het tuincentrum!

Grote kunstplanten

Heb je de ruimte? Dan is een grote kunstplant perfect om je ruimte op te fleuren. Bij PrettyPlants hebben we verschillende grote kunstplanten, tot wel 240cm lang. Een grote kunstplant is perfect als jouw ruimte een beetje kaal oogt. Met een grote kunstplant dek je gemakkelijk een lege hoek af. Niet alleen afdekken, je decoreert de hoek ook nog eens. Combineer je nepplant met een bijpassende bloempot en geniet van de rust en “levendigheid”. Je nieuwe groene vriend mag dan namelijk wel kunstmatig zijn, maar het geeft jouw ruimte een natuurlijke ingeving. Dit komt doordat de kunstplanten van tegenwoordig niet van echt te onderscheiden zijn.

Je nieuwe grote kunstplant voelt zich thuis in de hoek van je woon- of slaapkamer, naast de televisie of bank en ook is ze een graag geziene gast bij jou op kantoor voor meer sfeer en een hogere productiviteit.

Neppe Hangplanten

Kan jouw interieur wel wat speelsheid gebruiken? Dan zijn neppe hangplanten de perfecte uitkomst voor jou. Door ze slim te plaatsen zal niemand doorhebben dat het kunst varianten zijn. Geef ze een opvallende plek door ze aan het plafond te hangen of ‘verstop’ ze in of op jouw kast. Doordat hangplanten, zoals je wellicht al had verwacht, naar beneden hangen kun je ze op vele manieren implementeren in jouw ruimte. Je kunt ervoor kiezen om zo jouw (kinder)kamer om te toveren tot complete urban jungle, maar ook kun je je winkelbalie er mee opvrolijken. De veelzijdigheid van de kunst hangplanten is een waar genot voor iedereen die zijn huis gezelliger wil maken!

Meet je ruimte op

Het is uiteraard belangrijk dat jouw nieuwe kunstplant goed in de ruimte past. Zowel qua stijl als qua maat. Daarom is het verstandig om jouw ruimte zorgvuldig op te meten, zo kom je niet voor verassingen te staan op het moment dat jouw kunstplan in huis is. Door je ruimte op te meten krijg je ook een beter beeld van welke kunstplanten er mogelijk zijn.

Bij het kiezen van een kunstplant wil jij deze misschien ook voorzien van een bijpassende bloempot. Houd dus ook rekening met de afmetingen van de bloempot.

Kunstplanten: niet van echt te onderscheiden

Door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren zien kunstplanten er steeds realistischer uit. Toch ontkom je er niet aan dat ze nog niet helemaal geperfectioneerd zijn. Om je kunstplant er daarom zo echt mogelijk uit te laten zien hebben we een paar tips voor je. Het principe van die tips is heel simpel: behandel je kunstplant als een echte plant. En nee, je hoeft hem geen water te geven. Wel raden wij aan om je kunstplant in een mooie bloempot te stoppen en deze bloempot dan ook te vullen met steentjes of zelfs potgrond. Dit zorgt namelijk voor een natuurlijke uitstraling, wat dus ook ten goede komt van de ‘echtheid’ van jouw kunstplant 😊 Probeer ook de bladeren die voorzien zijn van ijzerdraad zo organisch mogelijk te vormen voor een optimaal resultaat.

De kunstplanten van PrettyPlants

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment kunstplanten, hangplanten, bloempotten en kunstboeketten. Heb je tips en advies nodig? Neem dan contact op met onze behulpzame klantenservice via +31 (0)33 208 10 11